Бюро по труда

 | 

 

 

Отпада срокът 21 април за подаване на заявления за изплащане на компенсации по схемата „60/40“ . Промяната е направена, за да се даде възможност на повече представители на бизнеса да се възползват от схемата при новите условия, съобщават от Агенцията по заетостта.

Categories:

 | 

 

 

Пуснаха фалшива страница на Агенцията по заетостта във фейсбук, съобщават от институцията и предупреждават хората да не се подмамват. Тя носи името  „Агенция по заетоста - Бюро по труда” (@Buropotruda). 

Публикуваната на нея информация е изключително подвеждаща – Агенцията по заетостта под никакъв претекст не приема заявления за регистрация в бюро по труда чрез Фейсбук, подчертават от институцията.

Categories:

 | 

 

 

Ново Бюро по труда са отворили в пловдивския район „Централен“. То се намира на булевард  „6- септември“ № 100.

Клуб на пенсионера е трансформиран в гише, за да може по-бързо да става регистрацията на безработните.

На място има служители на администрацията, които извършват регистрацията, за да става по-бързо, съобщи районният кмет Георги Стаменов.

Categories:

 | 

 

 

Близо 600 сигнали от граждани са постъпили в Инспекцията по труда от 13.03.2020 г., когато беше обявено извънредното положение до момента. Това е ръст с почти 50% на сигналите, които обикновено се получават за идентичен период. Най-много от тях касаят заплащането на труда – около 1/3 от всички сигнали.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби