дистанционно обучение

 | 

 

 

71,2% срещу 28,8% от педагогическите специалисти подкрепят започналото вече дистанционно обучение в гимназиален етап, а 65,8% биха подкрепили започването на дистанционна организация в прогимназията от 3 ноември 2020.

 

Това са изводите от проучване на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" сред български учители относно евентуално преминаване на образователната система в обучение в електронна среда от разстояние.

 

Анкетата е направена сред 6100 педагогически специалисти в рамките на четири дни.

 

Categories:

 | 

 

 

Училищата ще могат да преминават към обучение в електронна среда от разстояние след разрешение от министъра на образованието и науката, по предложение на ръководителите на образователните институции, предвижда нова заповед на образователното министерство.

 

Предложението за преминаване към обучение от разстояние може да бъде направено от ръководителите на образователни институции, в области с усложнена епидемична обстановка, които попадат в червена или оранжева зона, съобразно критериите на Министерството на здравеопазването (МЗ).

Categories:

 | 

 

 

Специален списък ще определя при какви заболявания децата ще учат дистанционно. Педиатрите и директорите на училищата ще получат списък от Експертния съвет по педиатрия, който ще съдържа диагнозите, които са  предпоставка някои от децата да учат дистанционно, каза през БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

"При наличие на тези диагнози, родителите да имат право на избор за начина на обучение", поясни експертът.

Categories:

 | 

 

 

Дистанционното обучение ще продължи като алтернативна форма на присъственото, защото днешните и утрешните деца ще трупат знания все повече пред екрана, а не от книгите. Идеята на МОН е то да е до 20% от часовете.

 

Електронната система тръгна буквално за два дни, след като беше въведено извънредното положение в страната заради коронавируса, но анализът за нейната ефективност все още не е направен, защото е нужно време за това.

 

Categories:

 | 

 

 

Учениците отново на училище. Дистанционното обучение не е достигнало до над 53 хиляди момичетата и момчета. Това отчитат от образователното министерство. Затова 2029 училищата у нас вече са отворили врати за всички желаещи да се върнат в клас през лятото.

 

От няколко дни училищата в страната влизат в нов ритъм на работа. Тези ученици, до които дистанционното обучение не е достигнало по време на извънредното положение, вече идват в училище, за да наваксат изпуснатия материал.

 

Categories:

 | 

 

 

От днес учениците преминават в облекчен режим на дистанционно обучение, в рамките на който дневната им натовареност ще бъде от 2 до 4 часа. Този режим ще се запази до четвъртък включително.

В този период учениците трябваше да са в пролетна ваканция, но заради пропуснатия учебен материал по време на ваканциите срещу разпространението на грип и Covid-19 децата и тийнеджърите ще се занимават с образователно-забавни дейности.

Categories:

 | 

 

 

Образователното министерство създаде национална електронна библиотека, в която учителите могат да публикуват и споделят авторски обучителни, дидактически и методически материали за работа в електронна среда. Това става ясно от писмо на просветният министър, което адресирано до педагозите и публикувано на сайта на е-библиотеката.

Categories:

 | 

 

 

Дистанционното обучение ще продължи до 13 април. Приятно сме изненадани от стартирането на онлайн обучението. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев по Нова телевизия.

Няма да има нулева година, за пореден път подчерта образователният министър. Според него една от най-важните съставки за доброто образование е взаимоотношението между учители и родители.

Родителите осъществяват най-ефективния контрол, смята Вълчев -  Благодаря им, каза той.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби