дистанционно обучение

 | 

 

 

Дистанционното обучение ще продължи като алтернативна форма на присъственото, защото днешните и утрешните деца ще трупат знания все повече пред екрана, а не от книгите. Идеята на МОН е то да е до 20% от часовете.

 

Електронната система тръгна буквално за два дни, след като беше въведено извънредното положение в страната заради коронавируса, но анализът за нейната ефективност все още не е направен, защото е нужно време за това.

 

Categories:

 | 

 

 

Учениците отново на училище. Дистанционното обучение не е достигнало до над 53 хиляди момичетата и момчета. Това отчитат от образователното министерство. Затова 2029 училищата у нас вече са отворили врати за всички желаещи да се върнат в клас през лятото.

 

От няколко дни училищата в страната влизат в нов ритъм на работа. Тези ученици, до които дистанционното обучение не е достигнало по време на извънредното положение, вече идват в училище, за да наваксат изпуснатия материал.

 

Categories:

 | 

 

 

От днес учениците преминават в облекчен режим на дистанционно обучение, в рамките на който дневната им натовареност ще бъде от 2 до 4 часа. Този режим ще се запази до четвъртък включително.

В този период учениците трябваше да са в пролетна ваканция, но заради пропуснатия учебен материал по време на ваканциите срещу разпространението на грип и Covid-19 децата и тийнеджърите ще се занимават с образователно-забавни дейности.

Categories:

 | 

 

 

Образователното министерство създаде национална електронна библиотека, в която учителите могат да публикуват и споделят авторски обучителни, дидактически и методически материали за работа в електронна среда. Това става ясно от писмо на просветният министър, което адресирано до педагозите и публикувано на сайта на е-библиотеката.

Categories:

 | 

 

 

Дистанционното обучение ще продължи до 13 април. Приятно сме изненадани от стартирането на онлайн обучението. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев по Нова телевизия.

Няма да има нулева година, за пореден път подчерта образователният министър. Според него една от най-важните съставки за доброто образование е взаимоотношението между учители и родители.

Родителите осъществяват най-ефективния контрол, смята Вълчев -  Благодаря им, каза той.

Categories:

 | 

 

 

С една или две седмици ще бъдат изместени изпити след седми клас, ако карантината продължи повече време. Това предвижда един от вариантите на образователното министерство, обясни пред Дарик просветният министър Красимир Вълчев.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби