имунолог

 | 

 

 

Николай Крючков, имунолог и генерален директор на Clinical Excellence Group, изброи категориите хора, които са изправени пред повишен риск от повторна инфекция с коронавирусна инфекция.

Според кандидата на медицинските науки хората с отслабен имунитет са изложени на риск от второ заболяване.

 | 

 

 

Имунологът, специалист по особено опасни инфекции Владислав Жемчугов говори за предимствата на новия щам на коронавируса.

 

„Във всеки случай епидемията ще спре, когато се образува имунен слой от поне 60-70%. Колко скоро това ще се случи, наред с други неща, зависи от заразността на вируса. Следователно от тази гледна точка ускоряването на разпространението на вируса е положителен фактор. Трябва да изградим нови болници и да подобрим лечението, така че хората да не умират“, каза Жемчугов пред РИА Новости.

 | 

 

 

С мерките, които се взеха, аз мисля, че учебната година правилно започва и би трябвало, ако се спазват тези мерки, да протече нормално. Това коментира пред БНТ акад. Богдан Петрунов - имунолог и алерголог, бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

 

Той не изключи възможността за заразяване и затваряне на отделни класове през годината, защото това е неизбежно.

 

Categories:

 | 

 

 

Имунологът доц. д-р Емилияна Конова анализира последните данни за коронавируса у нас. Тя следи официалната статистика всеки ден и разчита съотношението между брой тествани лица и положителни проби. Ето какво сочи последният неин анализ.

Представяме резултатите за три месеца - май, юни, юли и първите 10 дни от август, по отношение на:

Среден брой проведени PCR тестове на ден и среден процент положителни проби на ден, за всеки месец, както и за първите 10 дни на м. август:

Май: средно 1143.2 проби/ден; средно 3.10% (+)/ден

 | 

 

 

„Епидемията си минава своя ход. Не по-малко от 70-80 на 100 трябва да се инфектират, след това постепенно тя ще угасне и ще се създаде имунитет”, заяви имунологът и алерголог акад. Богдан Петрунов. Той е на мнение, че основното решение на проблема е създаването на колективен имунитет, съобщи Нова.

 

 | 

 

 

Проучване показва, че хората с кръвна група 0 имат по-малък риск от тежка форма на COVID-19. Съществува възможност хората с кръвна група 0 да имат естествени антитела, които са по-малко афинитетни и могат да неутрализират вирус, получен от хора с кръвна група А, например, това каза имунологът доц. д-р Велизар Шиваров пред БНТ

 

Categories:

 | 

 

 

Имунологът от Швейцария Мартин Бахман се похвали, че той и екипът в лабораторията му са на крачка от откиването на ваксина срещу коронавируса - RBD-CuMVtt. Това става ясно от интервю на ученния пред TCS MyMed, цитирано от "24 часа":

"Вече имаме няколко кандидати и можем да индуцираме неутрализиращи вируса антитела в опитни животни. Просто казано, тези антитела убиват вируса. Сега трябва да дадем приоритет на тази ваксина, която да бъде разпространена и да се произведе в големи количества", казва той.

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби