МАСКИ

 | 

 

 

Можем за кратък период от време да премахнем голяма част от мерките. Може да се случи дори до началото или средата на юни, защото случаите виждаме, че намаляват." Това съобщи главният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

 

 | 

 

 

От утре испанските власти въвеждат задължително носене на предпазни маски от хората над шестгодишна възраст на улицата и на обществени места като магазините, когато не е възможно спазване на социална дистанция от два метра, предаде Франс прес.

 

Categories:

 | 

 

 

Митнически служители са открили и иззели недекларирани 470 940 лични предпазни средства: шлемове, маски от плат, ръкавици, както и близо 50 000 дрехи, спортни обувки, дамски чанти и ключодържатели, със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, съобщиха от Агенция „Митници”.

 

Categories:

 | 

 

 

Масови проверки започват в столичния градски транспорт, за това дали пътниците носят предпазни маски. При необходимост ще съдействат и полицейски екипи. Пътник, отказал да сложи маска или шал, ще бъде принудително свалян и санкциониран. Екипът ни обаче засне шофьори, които не носят маски по време на работа.

 

Categories:

 | 

 

 

Втори самолет достави от Китай лекарства и предпазни средства, купени от българското правителство след постигнатите договорености между премиера на Република България Бойко Борисов и премиера на Китайската Народна Република Ли Къцян.

Доставката включва 156 800 предпазни маски и над 200 000 кутии медикаменти, необходими за болничното лечение съгласно международните протоколи за терапия на заболелите от COVID-19.

 | 

 

 

Общото впечатление е, че не се носят маските. Само че те са задължителни според заповедта на Министъра и нарушаващите подлежат на санкция. Ще обърнем внимание на Министерство на вътрешните работи да се вземат мерки да се изпълнява заповедта на министъра на Здравеопазването. Това коментира шефът на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски.

1,4 е репродуктивното число на вируса, т.е. степента на предаване.

Categories:

 | 

 

 

Обмисляме премахване на извънредното положение преди 13 май и съм възложил на юристите да видят как може да стане.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов при инспекцията на АМ Хемус между Белокопитово и Буховци, предаде БГНЕС.

Categories:

 | 

 

 

До 13 май, включително, всички граждани са задължени да носят маски на закрити или на открити обществени места, разпореди здравният министър Кирил Ананиев с нова заповед. Уточнява се, че предпазните средства може да са еднократни или многократни, позволени са кърпи и шалове. 

Издадената днес заповед № РД-01-236/24.04.2020 е заради  усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVlD-19 в страната и увеличения брой заразени.

Categories:

 | 

 

 

Над 700 са жалбите до вчера против заповедите на министъра на здравеопазването за задължителното носене на маски. Това съобщи председателят на ВАС Георги Чолаков пред БНР.

Почти всички жалби са подадени по имейл. Голяма част от тях са нередовни, поради което предстои да се проведе администриране на същите. Тъй като става дума за обжалване на общ административен акт открито съдебно заседание ще се насрочи по редовните жаби след обнародване на оспорването в „Държавен вестник“. 

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби