МАСКИ

 | 

 

 

"Възложил съм да се произведат 2 милиона маски и да се раздадат без пари, щом проблемът е за 3.50 лв. Имате пари за цигари, а нямате за маски", заяви премиерът Бойко Борисов по време на брифинг в Министерски съвет.

Categories:

 | 

 

 

Антибактерални килими, лични предпазни облекла, маски, ръкавици и очила за общо 35 000 лева получи Акушеро-гинекологичната болница „Майчин дом” в София, съощиха от там.

Дарението е от  „Борика” АД, са на стойност 35 000 лева.

Други 25 000 лева са получени от различни физически лица. С тях ще бъдат закупуване още защитни предпазни средства за медицинския персонал, дезинфектанти, монтаж и наем на контейнер за отделяне на потока на пациентите.

Categories:

 | 

 

 

Националната гимназия за сценични и екранни изкуства - Пловдив дарява маски за нуждаещи се хора.

Ученици от специалността „Сценичен  костюм“ на гимназията, заедно с преподаватели и родители, откликнаха на идеята да помогнат, като извън учебния процес, който се провеждат онлайн, отделиха от времето си и се включиха в ушиването на 600 предпазни маски за многократна употреба. 

Categories:

 | 

 

 

Вече има всякакви маски по аптеките, особено произведени в България. Това заяви д-р Николай Костов, председател на Асоциацията на собствениците на аптеки.

Произведените в Китай еднократни трипластови маски са на цена до 2 лева максимум. Шитите маски са на цена от 2 лева до над 10. Дизайнерските са по 14 лева.

Categories:

 | 

 

 

Официални представители на Световната здравна организация (СЗО) съобщиха в понеделник, че все още препоръчват на хората да не носят маски за лице, освен ако са болни от COVID-19 или се грижат за някой, който е болен от коронавируса. Ако се носят неправилно, маските могат да увеличат здравния риск, съобщава CNN, цитирани от Бтв.

 | 

 

 

Пловдивчанин реши да подаде жалба до Върховния административен съд срещу наредбата за задължителното носене на маски навън.

Той призовава в социалните мрежи и други граждани да го последват и да изразят своя протест. За целта е дал линк, от който може да се свали форма за попълване на жалбата и самата наредба на министър Кирил Ананиев.

Categories:

 | 

 

 

Рапърите от "СкандаУ" пуснаха своя колекция от предпазни маски, видя първо Lupa.bg. Заради липсата на участия Тото и Лъчо са решили да печелят на гърба на коронавируса и изплашените хора. Артикулите са за многократна употреба, като се продават само в комплект - 3 бр за 15 лева. Маските са с джобче, което позволява поставянето на филтър.

 | 

 

 

Всички лица са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити обществени места.

Такова нареждане даде здравният министър днес, съобщиха от здравното министерство. 

Categories:

 | 

 

 

Тихи улици, безлюдни. Дезинфекция всеки ден. Ето така ни посреща село Баничан. Хората тук сами решили да спазват извънредните мерки, точно каквито са указанията на Министерството на здравеопазването. А, кметицата Елена Сивриева намерила начин да помага на съселяните си. Шие маски за всяко семейство и е благодарна на хората, че си стоят вкъщи. В селото има само едно семейство под карантина, но освен тях всички спазват забраната, разказва пред Glas.bg Елена Сивриева.

Categories:

 | 

 

 

Мина седмица, след като ви разказахме за добрата инициатива на Мария Чонкова от Белозем - да шие безплатно предпазни маски за нуждаещите се, без да иска да печели от това. 

Думите на доброто момиче от пловдивското село "Не искам да печеля, искам да помагам" успяха да стигнат до сърцата на голям брой българи, които я поздравиха за благотворителната кауза. Днес, само няколко дни по-късно, Мария е изработила около 510 маски за медицински центрове, майки с бебета, старчески домове и хора, които са я помолили. 

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби