хотели

 | 

 

 

Нарастването на броя на заразените не е изненада, въпросът е как ще спазваме мерките. Хората трябва да знаят, че те са направени за тях, и да ги спазват, за не се стигне до т.нар. локдаун, който беше въведен в някои европейски страни. Това каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

 

Categories:

 | 

 

 

Лоши новини: На езерото Волфганг, популярно сред много туристи, се е появила коронавирусна епидемия. Страхът от новия вирус нараства.

Броят на потвърдените случаи на инфекция се е увеличил с още 9 до 53, според говорител на австрийското правителство, предаде АПА тази сутрин.

 | 

 

 

Въпреки необичайните условия Северното Черноморие вече посрещна първите туристи. Някои от хотелите в курорта Златни пясъци вече работят, но прогнозите за тази година не са оптимистични.

 

„Драматично изглеждат резултатите в нашата статистика към днешна дата. В сравнение с миналата година, когато хотелите бележат заетост от 83 %, то към момента за съжаление се сблъскваме с цифри от 10 до 25% и то в периода на дълги уикенди”, казва Петя Щилиянова – маркетинг мениджър на верига хотели.

 

Categories:

 | 

 

 

Нова мярка заради коронавируса бе наложена в Гърция.

 

Всички хотели в южната ни съседка вече задължително трябва да имат стаи за карантина, съгласно решение на министрите на здравеопазването и туризма. В малките семейни хотели с капацитет до 10 стаи една ще е за клиенти с положителна проба на коронавирус, но със симптоми, които не изискват болнично лечение.

 

Categories:

 | 

 

 

Подробни указания за всички хотели, места за настаняване и хранене в условията на коронавирус, утвърдиха снощи министерствата на туризма и на здравеопазването. Ето някои от най-важните:

 

Физическа дистанция от минимум метър и половина - в лоби пространствата, басейните и ресторантите. А там на маса не трябва се допускат повече от 4-има.

 

Осигуряване на маски и ръкавици, както за гостите, така и за служителите. И резерв от 10% повече маски спрямо капацитета.

Categories:

 | 

 

 

Големите хотели във варненските курорти въобще няма да отворят врати това лято, ако първите туристи не пристигнат до 15 юли. Това заяви в ефира на Дарик областният управител Стоян Пасев. 

 

Единственото, което може да спаси сезона в региона според него, са малкото случаи на коронавирус.

Categories:

 | 

 

 

Цените за летния сезон ще се намалят при 47% от хотелите у нас. Има жестока конкурентна борба. Ще видим различни маркетингови стратегии и трикове. Това заяви Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма по БТВ.

 

Той подчерта, че към момента има ограничения за груповите пътувания, но не и за индивидуалните. Според него 14% от местата отчитат същите посещения спрямо миналата година.

 

Categories:

 | 

 

Турция не е само за семейства с деца. Има и такива места, където ще може да си починете истински. Без да ви смущава детска глъч. Хотели, в които е забранено за деца, пише pochivka.blitz.bg

Adam & Eve 5*

Това е най-луксозният хотел в Турция в категория „само за възрастни“. Там ви очакват всякакви забавления и удобства. Най-големият бар с площ от 10 000 м2, където да се насладите на гледките с чаша в ръка и Атриум,  дълъг 96 метра.

Categories:

 | 

 

Хотелиерите на Балеарските о-ви (Испания), особено тези в Майорка и Минорка, са принудени да свалят цените си с 60% през този и следващия месец заради силен спад на резервциите.

Categories:

 | 

 

Управителят на хотела в курортен комплекс "Слънчев бряг", който прояви агресия към израелски туристи, се озова в ареста часове след като видеото се завъртя в медиите. Клипчето със скандалното му поведение в лобито на хотела е гледано от десетки хиляди души в Израел и се завъртя в информационните емисии на големите израелски телевизии.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби