МАСКИ

 | 

 

 

Повече от седмица след като маските на закрито отново станаха задължителни, днешният пренарен ден отново започна със спорове за носенето на маски от народните представители. Славчо Атанасов от "Обединени патриоти" сигнализира, че двама от колегите му не носят предпазни средства.

 

Веднага шефката на парламента Цвета Караянчева направи забележка на независимия депутат Павел Шопов и Александър Паунов от БСП.

 

Categories:

 | 

 

 

 

Общинска полиция започна масови проверки в автобусите от градския транспорт. В хода на акцията, която стартира от 23 юни униформените следят за задължителното носене на предпазни маски в превозните средства от обществения транспорт. Само в рамките на днешния ден са проверени 219 автобуса, пътуващи по линии в града.

 

Categories:

 | 

 

 

В градския транспорт маските бяха задължителни и остават задължителни и от днес нататък. Контролът го засилваме максимално, удвоихме екипите на общинска полиция, които проверяват, от сутринта имаме съставени 3 акта. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

Актовете се съставят и за наличие на маска, но неносене, както е правилно с покриване на носа и устата. Дезинфекции се правят на метростанциите, на метровлаковете, както преди се правеше.

 

Categories:

 | 

 

 

От утре 00 часа влизат следните мерки: Всички мероприятия на закрито да бъдат организирани до 50% от капацитета на съответната зала, като задължително се носят маски, шлемове, включително и в нощните заведения на закрито. На закритите обществени места – магазини, молове и други търговски обекти, както и в кината и театрите, да се спазва физическата дистанция и задължително да се носят маски! Персоналът задължително трябва да носи маски!

 

Categories:

 | 

 

 

От днес влизат в сила нови правила за носенето на маски. Те остават задължителни, когато сме в аптеките, болниците и градския транспорт. На другите закрити обществни места са само препоръчителни. 

Categories:

 | 

 

 

Можем за кратък период от време да премахнем голяма част от мерките. Може да се случи дори до началото или средата на юни, защото случаите виждаме, че намаляват." Това съобщи главният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

 

 | 

 

 

От утре испанските власти въвеждат задължително носене на предпазни маски от хората над шестгодишна възраст на улицата и на обществени места като магазините, когато не е възможно спазване на социална дистанция от два метра, предаде Франс прес.

 

Categories:

 | 

 

 

Митнически служители са открили и иззели недекларирани 470 940 лични предпазни средства: шлемове, маски от плат, ръкавици, както и близо 50 000 дрехи, спортни обувки, дамски чанти и ключодържатели, със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, съобщиха от Агенция „Митници”.

 

Categories:

 | 

 

 

Масови проверки започват в столичния градски транспорт, за това дали пътниците носят предпазни маски. При необходимост ще съдействат и полицейски екипи. Пътник, отказал да сложи маска или шал, ще бъде принудително свалян и санкциониран. Екипът ни обаче засне шофьори, които не носят маски по време на работа.

 

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби