ваксиниране

 | 

 

 

Германците, ваксинирани срещу коронавирус, ще могат да пазаруват без отрицателен резултат от тест за коронавирус и да пътуват без спазване на карантина, заяви германският здравен министър Йенс Шпан.

"Тези, които са получили ваксината, ще могат да ходят на пазаруване или на фризьорски салон без тестове. Също така, според института Робърт Кох, те вече няма да имат нужда да се съобразяват с карантината", каза шефът на германското министерство на здравеопазването в интервю за вестник Bild am Sonntag .

 | 

 

 

Трябваше да проучим всички факти за новия щам и дали ще компроментира антигенните тестове. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, като допълни, че е получил уверения, че няма да бъдат компроментирани. 

 

Categories:

 | 

 

 

В Москва започна масова ваксинация срещу COVID-19 с разработената в Русия ваксина СПУТНИК-V.

 

Ваксинацията е доброволна и безплатна. Тя е дълбокозамразена и преди поставяне трябва да се размрази.

Организмът добива имунитет 42 дни след първото поставяне.

 

 | 

 

 

Германия планира задължително ваксиниране?

 

Преди в Германия да бъде приет новият закон за защита от инфекции, масово се разпространяваха твърдения, че той предвиждал принудително ваксиниране, масивно ограничаване на свободи, тотално следене, налагане на мерките с помощта на армията и дори превръщане на парламентите в безгласна буква.

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби