ЗДРАВЕ

 | 

 

Тези упражнения са така изчислени, че да обхванат 19-те енергийни центрове или както ги наричат тибетците „вихри”, намиращи се в човешкото тяло.

Повечето от тях са разположени върху 12-те основни стави на крайниците.

Цялостната тренировка, наречена още „Миг на възраждането”, помага за възстановяване силата и скоростта на въпросните енергийни вихри.

Този комплекс от упражнения е способен също така да тонизира и укрепи основните групи мускули, както и да допринесе за по-бързото възстановяване и навлизане в много добра физическа форма.

Categories:

 | 

 

Всеки от нас желае да промени живота си с настъпването на новата година и отшумяването на празниците. И това е нормално.

Затова ви предлагаме съветите на няколко водещи специалисти в различни направления на науката и медицината - изследовател на дълголетието, невролог, кардиолог, ендокринолог, специалист по хигиена на съня. 

“Общувайте повече и бъдете дружелюбни, за да живеете по-дълго!”, съветва д-р Александър Тишковски - изследовател на дълголетието. Той е ст.н.с. в лабораторията по системна биология в Медицинската школа “Харвард” и МГУ.

Categories:

 | 

 

През 2017 г. Макен Картър била диагностициран с меланом от първа степен. Тогава от гърба ѝ била отстранена бенка и момичето си мислело, че всичко е наред. В крайна сметка, според лекарите, след като е премахната бенката, туморът нямало да започне да се разпространява.

Сензационно! US-учени откриха кой продукт намалява рака на гърдата с 50%

Categories:

 | 

 

Кристал Дейвис е млада жена, която споделя своята невероятна история с милиони хора по света, които не вярват в силата на природните лекарства.

Нейната история започва преди 1 година, когато се разболяла от грип, а медикаментите от аптеката не й помогнали.

Categories:

 | 

 

Изследователите все по-често обръщат внимание на ефектите от начина на хранене върху психичното здраве. Много от проучванията показват, че хората на стандартна западна диета, която включва силно преработени храни и добавени захари, са с по-висок риск от развитие на тревожност и депресия

Голямата част от изследванията се фокусират върху ползите от средиземноморската диета, но и други диетични модели имат положителен ефект върху психичното здраве. 

Categories:

 | 

 

Инспектори във Великобритания, разследващи Националната здравна служба, констатираха, че 22-ма души месечно губят зрението си перманентно, след като системата на здравеопазването не е достатъчно ефективна и бърза. Проблемите в сектора започнаха да се изсветляват пбулично, след като 34-годишна майка е ослепяла и така никога няма да може да види своето новородено.

Categories:

 | 

 

Един от най-популярните специалисти по хигиена на съня в Русия е д-р Михаил Полуектов - завеждащ на Отдела по медицина на съня в Сеченовския университет и автор на книгата “Загадките на съня”.

Вижте най-интересното от интервю с д-р Михаил Полуектов по всички основни въпроси, касаещи безсънието и вредните последици от него.

- Д-р Полуектов, с какви нарушения на съня се обръщат най-често към вас хората?

Categories:

 | 

 

Туморите на простатата засягат все повече мъже и е много важно да се диагностицират навреме. Особено внимание трябва да се обърне на редовното ходене до тоалетната по малка нужда.

Д-р Пенчо Генов: Атеросклерозата и хипертонията могат да причинят стеснение на уретрата

Ранната диагноза на рака е доказан и най-надежден начин за увеличаване на шансовете за борба с коварната болест.

Categories:

 | 

 

Всички пушачи са наясно, че с всяка изпушена цигара повишават риска от рак на белите дробове, но много от тях за щастие доживяват до дълбока старост.

Как е възможно? От друга страна, има хора, които в много кратки срокове като пушачи се разболяват, пише National Geographic.

Categories:

 | 

 

Всеки човек поне веднъж е трябвало да се справи с чувството на загуба на чувствителност на краката или ръцете, придружено от леко изтръпване или усещане за парене.

Често това се дължи на временното нарушаване на кръвообращението в крайниците поради компресия на кръвоносните съдове и нервните окончания. Трябва да започнете да се движите или да промените позицията си.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби