Вили Вуцов пое "Ботев" - Пловдив

loading...

Нещата са ми пределно ясни и много добре знам, какво означава марката " Ботев- Пловдив", заяви на първата си пресконференция днес новоназначеният треньор на канарчетата Вили Вуцов, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

Името на Вуцов се спрягаше още при напускането на Любо Пенев, но едва днес назначението му стана публичен факт. Футболът не ми е само професия, но и хоби и страст, каза още Вуцов, не съм се откъсвал от него. Той определи ситуацията в клуба като трудна, но в никакъв случай безнадеждна. Предстоят разговори с чужденците в тима, в близките два-три дни ще стане ясно кой си тръгва и кой остава. Ще се търсят нови нападатели, защото са кът в отбора. Иначе има добри футболисти, каза новия наставник на канарчетата. Вуцов каза още, че с Мъри Стоилов, предишният треньор, е имал различия в разбирането си за играта. Той лично предпочита бързи атаки, докато при Мъри по-важното беше владеенето на топката. Сега " Ботев" очевидно тръгва към бързите атаки. Помощници на треньора ще бъдат .шефът на школата Николай Киров и Георги Чиликов. Тихомир Тодоров ще води подготовката на вратарите, а Светослав Гърков ще бъде кондиционен треньор.

Тервел Златев, изпълнителен директор на клуба, не скри, че първият избор за треньор е бил Костадин Видолов- свързан с "Ботев", той е бил поканен да оглави спортно техническото ръководство на клуба. Той обаче отказал. Затова следващият поканен е бил Вуцов. Относно чужденците в отбора, той каза, че те са наемници и от тях не бива да се очаква много- някои остават да помагат, но други си тръгват, след като заплатите им намаляват. В отбора са привлечени няколко млади играчи- Михаил Иванов, Милен Гамаков и Росен Колев . Вуцов добави, че не одобрява купуването на играчи на килограм. Първата цел на отбора е да победи отбора на Санкт Пьолтен в четвъртък и да го отстрани в Лига Европа. Вуцов припомни, че през сезона 1995-1996 г. е играл именно в този австрийски тим. При тези обстоятелства няма как да се борим за титлата, ще гоним място в осмицата, но ще зависи кой ще остане в тима. Ботев не е удавник, за да го спасявам, не съм спасител. Искам да успея, амбициран съм, в момента трябва обединение, завърши вили Вуцов. /БГНЕС

Пловдив / България

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби