Карлос Слим е най-богатият в света за поредна година

loading...

Мексиканският милиардер Карлос Слим си възвърна първото място по богатство в света.

През март сп. "Форбс" постави Слим на второ място в класацията си след Бил Гейтс. Благодарение на рязкото поскъпване на акциите на телекомуникационния холдинг "Америка Мовил", собственост на Слим, мексиканският магнат е отново No 1 по богатство в света.

Стойността на "Америка Мовил" е нараснала с 1% - до 805,6 млн. долара. В резултат на това състоянието на Слим се е увеличило до 70,6 млрд. долара. По този начин Слим изпреварва Бил Гейтс, чието състояние се оценява от "Форбс" на 79,1 млрд. долара.

Акциите на "Америка Мовил" поскъпнаха, след като в началото на юли холдингът обяви намеренията си да се избави от някои свои активи. Стъпката е продиктувана от приетото наскоро ново антимонополно законодателство в Мексико, съгласно което никоя телекомуникационна компания не може да владее повече от 50% от пазара, ако не иска да плаща завишени данъци.

Понастоящем "Америка Мовил" контролира 70% от мобилната телефония в Мексико и 80% от стационарните телекомуникационни връзки. Тези дни компанията пое контрола и върху "Телеком Австрия", увеличавайки дяла си в компанията двойно - 50,8%. /БГНЕС

Мексико Сити / Мексико

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби