Рибари видяха призрачна яхта в морето. Това, което откриха на борда е по-страшно от хорър! Шок снимки

loading...

Кай бреговете на Филипините рибари са открили изоставена, призрачна яхта. Осмелявайки се да се качат на борда й, те открили мумифицирано тяло на мъж.

Историята се оказала изключително интересна.

Минали години, откакто собственикът на яхтата Sajo - 59-годишният немец Манфред Фритц Байорат успявал да се свърже с когото и да е. Семейството му започнало издирване, но така и не успели да открие къде се намира той. Накрая се предали и решили, че или сам е избрал да се скрие от света, или че му се е случило нещо лошо. Рибарите от Филипините го открили седнал в капитанската каюта, склонен над географска карта.

Според хората, които го открили, той се опитвал до последно да подаде сигнал за бедствие, но така и не успял. Горещият, сух и солен въздух „консервирал“ тялото на капитана и така той се съхранил, пише Блиц.

Полицията във филипинския град Баробо не открила никакви признаци на насилие в смъртта на моряка. На борда не намерили и никакви следи от пребиваването на друг човек на борда на яхтата. Не открили и оръжия. Предполага се, че мъжът е умрял поради естествени причини – възможно е да е получил инфаркт или инсулт.

Смята се, че яхтата е била в Тихия океан поне няколко месеца, преди да бъде открита.

Разследващите установили лесно самоличността на починалия – на яхтата била съхранена цялата документация, както и десетки снимки, след които фотографии на загиналия със семейството му – на пикник, пред Айфеловата кула или с децата му, играещи в снега.

Оказало се, че преди 20 години Манфред и съпругата му Клаудия решили да направят съвместно пътешествие около света, но бракът им не издържал на това изпитание и през 2008 година бракът им се разпаднал. Две години по-късно Клаудия починала от рак на Мартиника.

През това Манфред продължил да пътешества сам. Той сновял между Европа и Тихия океан, обяснявайки, че не може да понася студеното време през зимата.

Манфред имал дъщеря, която в момента работи като капитан на товарен кораб. Сега тя трябва да се погрижи за останките и наследството на баща си.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби