ТОВА ЩЕ ВИ ОБЪРНЕ СТОМАХА! Ужасяващата древна традиция на "лотосовите стъпала"! Шок снимки!

loading...

В Китай през периода на династията Сун (IX – XIII в.) се налага модата на малките стъпала

Съвършеното стъпало, наречено „златен лотос“, е с дължина 7,6 см и се приема за едно от най-големите достойнства на жената, което обаче ѝ коства невероятни мъчения и я осакатява за цял живот.

Оформянето му започва, когато момиченцето навърши 2-годишна възраст, тъй като костите му не са достатъчно калцирани и са все още много гъвкави.

Първоначално детските стъпала се киснат в продължение на няколко дни в специална смес от билки и животинска кръв, като същевременно се масажират и мажат с мехлеми, за да се подобри еластичността на кожата. Следва подгъване на пръстите под стъпалото и тяхното пречупване, след което се чупят петата и сводът, който се оформя в арка. 

">

Впоследствие детето е принудено да ходи по няколко часа на ден върху деформираните си стъпала, за да ги сплеска допълнително. Веднъж седмично бинтовете се свалят, а ходилата се промиват със смес от урина и антибактериални отвари. Прави се и допълнително дооформяне чрез ново пречупване на костите, при което пръстите се подгъват още повече, арката се повдига по-високо, а петата се бута още по-навътре.

Тези ужасяващи мъчения продължават цели две години и всички манипулации по самите стъпала се извършват без каквито и да било болкоуспокояващи. Около 40% от децата умират от гангрена, а други остават парализирани за цял живот.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби