300 000 щурмуват секретната Зона 51! Искат да извадят извънземните наяве!

loading...

Група от над 300 хиляди фейсбук потребители се заканва да нахлуе в секретната Зона 51 в американския щат Невада - място, където мнозина вярват, че правителството крие доказателства за извънземни.

loading...

Събитие във фейсбук призовава да се щурмува обектът, за да "ги видим тия извънземни" ("see them aliens").

Самото събитие е озаглавено "Да щурмуваме Зона 51, не могат да спрат всички ни". Канят се хора от целия свят да се присъединят в "операцията", а самият щурм е планиран в стил "наруто". Това е вид бягане, вдъхновено от японската манга анимация - ръцете са изпънати назад, а главата напред. По този начин тълпата ще може да се придвижи до базата "по-бързо от техните куршуми".

Цялото събитие е описано в очевидно хумористичен стил и е предвидено за 20 септември.

От десетилетия мистичната Зона 51 (Area 51) е вдъхновител на много теории на конспирацията. Там са провеждани секретни военни опити и операции, вкл. с ядрени взривове. Контролът до нея е изключително строг и става почва за всевъзможни конспирации. Много хора смятат, че именно там американското правителство складира тайни и доказателства за извънземен живот и НЛО.

От 2013 г. зоната е с променен статут на военен обект, но това не изкорени легендите, че в базата всъщност се крият кацнали на земята извънземни.

Макар по всичко да личи, че събитието на 20 септември е обявено на шега, то се случва малко след като американски сенатори са били информирани за доклад за НЛО, на което се натъкнал флотът, пише Си Ен Ен.

Зона 51 е американски свръхсектерен военен полигон в щата Невада, местността Грум Лейк. Името му идва от факта, че се намира в 51-вия квадрант на военновъздушната база "Нелис".

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби