Мъж опита да отвлече самолет на летище в Амстердам

loading...

 

Извънредна ситуация на летище „Схипхол” в Амстердам. Според непотвърдена информация, мъж се е опитал да отвлече самолет. Официално се казва, че службите за сигурност са били повикани на летището. Медицински хеликоптер също е на път, пише лупа.

Говорител на полицията отказва да съобщи за какво точно става въпрос. Очевидци разказаха, че на летището пристигат много линейки с включени сирени. Няколко изхода на летището също са затворени. На пътниците от няколко кацащи самолета не им е било позволено да влязат в ръкавите, а са били вкарани в летището по друг път.

Министърът на правосъдието и сигурността на Холандия е напуснал парламентарна сесия, а премиерът Марк Рюте е прекъснал дебат за образованието заради ситуацията на летището, съобщава Нова тв.

Малко по-късно холандската полиция съобщи, че пътниците и екипажът са свалени и са в безопасност. Веднага след това обявиха, че става дума за фалшива тревога - пилотът по погрешка е натиснал паник-бутона в самолета и това е задействало всички протоколи при ситуация с отвличане.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби