Българка от Лондон разказа за ужасите в медицинската система на Острова

loading...

 

Свикнали сме да критикуваме родното здравеопазване, но често се оказва, че в други държави положението е още по-трагично.

Това изпитва на свой гръб българка, която живее в Лондон и има малко детенце. Тя се оказва в патова ситуация, след като то се разболява. Накрая, отчаяна от невъзможността детенцето й да получи адекватна помощ, тя се принуждава да се прибира по спешност в България, пише блиц.

Постът й е публикуван във Фейсбук: "Здравейте мами, СПЕШНО!!! Детето ми на 3 годинки е с пневмония изписват му шести антибиотик и нежелаят да го приемат в болница даже и рентген му отказаха , искам да се приберем в България! Моля посъветвайте ме в коя болница в София да отида, къде действат бързо и адекватно!?!"

Под поста й различни майки коментират и предлагат помощта си. Други споделят, че са имали подобен горчив опит в чужбина. "Два месеца ме разиграват и не ми дават и никакви документи, че му е отказана хоспитализация, нито за това какво са го лекували, нищо, нищо", споделя още притеснената майка от Лондон

"Просто са ужасно некомпетентни лекарите там.. Мен 2 месеца ме влачиха по различни болници, препращаха ме от лекар на лекар, а в същото време буквално не ме отразяваха, както е казала жената. Даваха ми какво ли не, а никой не успя да диагностицира двустранна пневмония", разказва още друга жена.

 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби