Смешна присъда за джигит, убил майка си в катастрофа

loading...

 

Окръжният съд в Монтана призна подсъдимия Б.М. за виновен за причинено от него пътно-транспортно произшествие, при което е причинил по непредпазливост смърт на възрастна жена и го осъди на една година и четири месеца „Лишаване от свобода“ условно, пише блиц.

Произшествието е станало на 2 ноември 2016 година на обходния път на областния град, при отбивка към Индустриална зона. При управление на лекия си автомобил „Сузуки Лиана“ 61-годишният тогава Б.М. нарушил правилата за движение по пътищата.

Мъжът не се движел с такава скорост, че да може да спре и пропусне участниците, които имат предимство, а също така не спазил знак за навлизане в път с предимство. Той отнел предимството на насрещно движещ се автомобил "БМВ" вследствие на което двете коли се сблъскали и причинил по непредпазливост смъртта на 87-годишната Ц.С. – негова майка.

Пред съда подсъдимия се призна за виновен, призна изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт и се съгласи делото да бъде гледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Б.М. получи присъда от една година и четири месеца лишаване от свобода, като изпълнението на наказанието бе отложено за срок от три години.

Съдът лиши подсъдимия и от правото да управлява МПС за срок от една година. Б.М. бе осъден също да плати по сметка на областната дирекция на МВР в Монтана 660.59 лева за направени по досъдебното производство разноски. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Софийски апелативен съд в 15 дневен срок.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби