Депутатка попари пенсионерите: Няма пари за преизчисляване на пенсиите заради комунизма

loading...

 

Дебатите около приемането за бюджета са доста емоционални, но мога да кажа, че 250 лева минимална пенсия е един значителен ръст, защото допреди няколко години беше 160 лева. Да, даваме си сметка, че този ръст все още не е достатъчен, но с малки стъпки вървим напред. Това сподели в сутрешния блок на Нова телевизия народният представител от ПП ГЕРБ Мария Илиева.

,,Нямаме различно отношение към възрастните хора, дори смятаме, че те заслужават достойни пенсии, но наистина са необходими доста средства за преизчисляване на пенсиите. Ние следваме нашата програма, а не тази на БСП'', допълни Илиева.

,,Трябва да знаем откъде сме тръгнали, всяка година вървим с добри темпове и получаваме добри оценки отвън. Нашата цел е да вървим напред, да живеем по-добре'', подчерта тя и уточни, че икономическото развитие на страната се забавя заради ''онези 45 години''.

,,Факт е, че много имаме да догонваме, обаче вървим с много добри крачки. Бюджетът е балансиран, дава сигурност и българите ще имат по-високи доходи'', увери в заключение Мария Илиева.

Нейният събеседник в студиото - Дора Янкова от БСП, обясни, че не бива управляващите постоянно да търсят оправдание за тоталитарния режим и заяви, че пенсиите са изключително ниски и това е въпрос на различно политическо разбиране и възгледи.

,,Ако в  Сребърния фонд имаше тези 10 милиарда лева, нямаше да има проблем да бъдат преизчислени пенсиите. Фондът се пълнеше с продажбите и концесиите, само че тези средства са някъде другаде. Не зная къде'', каза Янкова.

Тя предложи също така да бъде създаден Фонд за изравняване на различията между регионите, за да може общините да се почувстват по-значими и по-ефективни, защото според нея ''пет града в България вървят напред, а всички останали вървят назад''.

Tags:

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби