Пловдивчани подават ръка на болно момче! Димитър се нужда спешно от средства, за да живее

loading...

 

 

Пловдивчани отново подкрепят 20-годишния Димитър Щилянов в борбата му за живот. Днес под тепетата ще се проведе втори благотворителен базар в полза на момчето. От 10:00 до 18:00 часа през целия неделен ден греждани и гости на града ще могат да намерят разнообразни предмети, дарени от хора с добри сърца, пред сградата на Военния клуб. Всички събрани средства ще бъдат преведени по сметката на Димитър. Вече се организира и следващ базар в полза на момчето, който ще се проведе на същото място в неделя, 16-и февруари.

Към момента около 37 000 евро не достигат на Митко, който продължава борбата си с коварния Сакром на Юинг. За тежката съдба на 20-годишния младеж от Сливен сме разказвали неведнъж - всичко започва след спортна травма, когато в крака му се появява необичайно образувание.  Приет е в УМБАЛ „Свети Георги”, където претърпява изключително сложна операция, при която е отстранен тумор на гръдната кост. След направена хистология се установява, че е най-коварният злокачествен рак на костите. Започва химиотерапия в Детската онкохематология, а лекарите успяват да го вкарат в ремисия. Тази година обаче болестта се завръща с рецидив в гръбначния стълб. Димитър претърпява нова операция, последвана от химиотерапия и рехабилитация. Лекарите в Пловдив са готови да започват и „таргетна” терапия, смятана за нова ера в медицината.  Консултират си е със свои колеги в Австрия, които предлагат последващо лечение с хипертермия. С общите усилия на българските и австрийски медици момчето има около 80% шанс за пълно излекуване.

Единственият шанс за живот на Димитър е имунотерапия в Австрия. Процедурата обаче е изключително скъпа - един курс струва 90 000 евро. Митко се нуждае от шест курса на обща стойност 540 000 евро.

"Сумата е непосилна за семейството, обаче е необходима на Митко за вчера! Затова се надяваме, че вие също ще прегърнете тази идея – ще дойдете и ще изиграете най-хубавото си хоро за него и за всички като него, които искат да живеят, въпреки отсъстващата държава",  приканват организаторите на базара. 

Всеки, който желае да подаде ръка на Димитър, може да направи и дарение по сметката му:

Уни Кредит Булбанк
BG 55 UNCR 7000 1523 640 936
BIC: UNCRBGSF
Димитър Щилиянов Щилиянов
Хелпкарма: https://bg.helpkarma.com/campaign/nadejda-za-dimitar-330

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби