Нахални крадци поискаха откуп от възрастен човек, ето и подробности около случая

loading...

 

 

Откуп от 23 лв. поискаха крадци, задигнали герест петел от възрастен жител на Котел в навечерието на Петльовден.

Гласовитото пернато изчезнало от двора на 93-годишния самотник Петър Еремиев , който по това време прескочил до близката бакалия, за да напазарува. Птицата била много скъпа за дядото, който преди време се прочу с отглеждането на друго петле, станало му своеобразен пазач и намерило място в телевизионните хроники.Заедно с живата плячка изчезнали и две левчета, оставени върху масичката в кухнята.

След като напразно издирвал петела си сред комшиите дядо Петър получил тайнствено обаждане, че любимецът му ще бъде върнат обратно, но при условие, че остави на определено място левчетата. Сторил го и рано заранта на 2 февруари, навръх празника Сретение Господне животинката отново пропяла в двора му, разказва местната телевизия Котел нюз. Историята потвърди и кметът на Котел Касто Каранашев, който в неделя се беше запътил да се срещне със самотника-пенсионер, той е подал и сигнал към местното РУ „Полиция“, за да бъдат открити и задържани изнудвачите.

Дядо Петър Еремиев има зад гърба си 42 години работа , от които  две десетилетия в горското стопанство. При злополука загинал единственият му си, не след дълго се споминала и съпругата му, която не понесла сполетялата я трагедия.

„И аз тъгувам, но имам силен дух, който ми помага да надмогна мрачните мисли, давайки си сметка, че става въпрос за неща, които няма как да върна, и нямам вина и угризения за тях. Живея, като се усмихвам на всеки, поздравявам първи, нищо, че съм по-възрастен. Не пропускам възможността да разговарям с хората дори понякога и да ставам досаден. Ако си добър човек, ако живееш така, за да не правиш лошо на никого и помагаш на всекиго,  можеш ли да му помогнеш – няма как да не си здрав и щастлив. Здравето на тялото идва от добротата на човешката душа…“, споделя пред телевизионната камера и микрофон котелският старец.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби