Спецпрокуратурата обвини четирима души за изнудване, смъртни заплахи и психически тормоз

loading...

 

 

 

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима за изнудване, придружено със заплахи и психически тормоз в продължение на повече от месец. Това съобщиха на сайта на държавното обвинение.

Те са задържани на 28 януари 2020 г. при специализирана полицейска операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура, непосредствено след като двама от обвинените получили от пострадалия 2000 лева, предварително белязани от разследващите. Сумата трябвало да е първи транш от поискани общо 15 хиляди лева.

Преди това, от средата на декември 2019 г. до задържането им, обвиняемите получили на три пъти 5000 лева от пострадалия, а 15-те хиляди поискали (както сами заявили пред него), защото трябвало да плащат на служители на ГДБОП, за да не предприемат действия срещу тях. Спрямо жертвата многократно били отправяни смъртни заплахи, както и предупреждения за жестока разправа с неговите близки.

Нанасяни му били и удари, за да се убеди в решимостта на изнудвачите. Една от линиите на разследване в момента е дали има и други случаи на изнудване, извършени от същите лица. Един от тях е осъждан за наркотици като непълнолетен.

На 2 февруари 2020 г. Специализираният съд определи мерки за неотклонение „задържане под стража“ на трима от обвинените и "домашен арест" на четвъртия, в качеството му на техен помагач. Определените мерки за неотклонение могат да бъдат обжалвани пред Апелативния специализиран наказателен съд.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби