Марияна Пейкова си призна за ожесточеното убийството на Йордан

loading...

 

 

 

Марияна Пейкова, обвинена в убийството на приятеля си Йордан Иванов в район „Западен” в Пловдив, отново застана пред съда. След един неуспешен опит, днес бе даден ход на разпоредителното заседание по случая.

Пейкова е с нов служебен защитник. Адвокат Стоян Атанасов поиска от името на клиентката си, делото да протече по съкратеното производство, но с разпит на вещи лица и само двама свидетели.  По думите му, Марияна признава фактите и обстоятелствата в обвинителния акт.

Пред съда ще застане братът на починалия Йордан – Иван Иванов. Той ще разкаже за взаимоотношенията на убития и половинката му.

Още един свидетел бе поискан за разпит, за да разкрие каква е Марияна Пейкова, за да се определят характеристичните й данни. Любомир е син на нейните кръстници и именно при него тя е отседнала непосредствено след убийството. Оказва се обаче, че по думите на Марияна, последният е починал наскоро. Съдия Елена Захова постанови да се изисква справка от ГРАО, дали въпросния мъж действително е починал. 

До момента жената не е била освидетелствана за наличие на заболяване, макар Пейкова да твърди, че е с влошено здраве. На 20 февруари на същата й е назначен ТЕЛК, за да се определи дали страда от различни заболявания.

Пейкова отново ще се изправи пред съда на 26 февруари. Тогава тя ще даде пълни обяснения по случая и може да се стигне до присъда. 

Припомняме, че във фаталната нощ на 24 юни двамата пресушили шише алкохол, последвала люта кавга и чупене на бутилки. Марияна наръгала Йордан с нож в корема , след което той изпушил една цигара, двамата си легнали и заспали. Събудила се само Марияна, която си тръгнала без да разбере, че мъжът й е мъртъв. Последвал арест, а след това и признание за вина.

 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби