Тикнаха в ареста агресивен сводник, имат опасения, че ще се укрие

loading...

 

 

Окръжният съд в Разград промени мярката за неотклонение на мъж, обвинен в трафик и свеждане към проституция, съобщиха от съдебната институция.

Спрямо разградчанина са повдигнати обвинения за тежки умишлени престъпления извършени в периода от май 2019 г. до февруари 2020 г. в Силистра и Разград. Съдът е счел, че от събраните до този момент показания на свидетели, може да се направи извода, че мъжът е извършил деянията, в които е обвинен.

Според свидетелството му за съдимост той е осъждан няколко пъти, като е търпял и ефективно наказание "лишаване от свобода". От представената характеристична справка става ясно, че той не упражнява трудова дейност, няма доходи, има близки, работещи в чужбина, след употреба на алкохол е агресивен и избухлив, посочват от съдебната институция.

Магистратите преценили, че съществува опасност той да напусне страната и да се укрие, както и да извърши ново престъпление. С оглед на тези доводи, въззивната инстанция е отменила определението на Разградския районен съд, с което на обвиняемия е взета мярка за неотклонение "домашен арест" и е наложила най-тежката - "задържане под стража".

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби