50 кг злато скара жестоко Азис и семейството му

loading...

 

 

Азис и семейството му се оказаха в центъра на истинска война, която пламнала между наследниците на прочутата врачка баба Станка.

Колоритната ромка издъхна внезапно преди няколко месеца. Оказа се обаче, че тя е оставила солидно наследство на рода си. Типично според циганските традиции и обичаи, ясновидката е трупала злато, а след смъртта ѝ станало ясно, че е успяла да събере над 50 кила от скъпия метал. Сега заради наследството Азис и останалите от клана са се хванали гуша за гуша, коментират в Констинброд, където баба Станка живееше няколко десетилетия. Изпълнителят настоял да вземе 20 кг. от общо 50-те кила благороден метал, останал като наследство от прословутата ясновидка, защото бил любимият ѝ внук.

Златото било под формата на пръстени, гердани, гривни, брошки и ювелирни предмети, които Станка получила от свои благодарни клиенти, останали доволни от услугите ѝ. Имало и синджири и плетени гривни, които врачката купувала, за да "обърне" парите. Освен скромните 20 лева за гледане, които вземала до последните дни от живота си, старицата не отказвала злато. Цялото богатство било скрито в сандък в онази част от къщата в Костинброд, която бабата обитавала сама.

Приживе никой не смеел да барне имането ѝ, защото било 100% сигурно, че Станка ще го разбере за това и ще накаже злосторниците. За лютия ѝ характер се носели легенди в цял Констинброд. Единственият човек, на когото старицата прощавала белите, бил Азис.

Затова поп фолк изпълнителят и майка му Гергина настоявали да вземат общо 20 килограма от златото. Останалите 30 кила трябвало да се поделят между другите четири деца на врачката и техните наследници. Това нажежило атмосферата в семейната къща до краен предел. Не минавало и ден, в който членовете на многолюдната фамилия да не се карат и заплашват – като се започне с черно магьосничество и се стигне до услугите на мутри.

От всички най-много страдал съпругът на популярната гадателка. Дядото на Азис нямал претенции за златното имане на половинката си, нито пък се интересувал от банковите ѝ сметки. Олелията в дома го просълзявала и се случвало да плаче с часове, седнал на инвалидната си количка. Той се молел на Бог да въведе ред в караниците, дори викал духа на Станка на помощ, но проблемът така и не се разрешавал, пише "Ретро".

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби