"Русия е подготвена да отговори на всеки агресор!", заяви Владимир Путин

loading...

 

 

Русия е подготвена да отговори на всеки агресор, който се осмели да повтори нападението на хитлеристка Германия срещу Съветския съюз. Това предупреждение отправи руският лидер Владимир Путин в интервю за ТАСС.

Коментирайки популярния лозунг "Можем да повторим", който често е слаган от руснаците по автомобилите, Путин припомни и друга известна фраза: "Който при нас с меч дойде, от меч ще загине".

"Съветският съюз беше подложен на много страшна, ужасна, непростима атака от нацистка Германия, ние изгубихме 27 милиона души", отбеляза президентът. По думите му няма друга страна в света, която да е понесла толкова голяма загуба.

"Ако някой се осмели да направи нещо подобно, ние ще го повторим", предупреди Путин.

Руският лидер разкритикува изявленията, че Адолф Хитлер и Йосиф Сталин имат еднаква роля за избухването на Втората световна война.

През септември 2019 г. Европейският парламент прие резолюция, в която се говори, че пактът между Германия и СССР е причината за началото на войната.

Според Путин позицията на Европейския парламент е глупост. Той е убеден, че Мюнхенското споразумение от 1938 г. е първата стъпка към Втората световна война. Путин припомни, че Русия е осъдила секретния протокол между Молотов и Рибентроп, но другите страни трябва да оценят поведението на своите ръководители през този период и да бъдат честни.

Президентът каза още, че е невъзможно да се отнеме победата на Русия през Втората световна война.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби