За последните 24 часа: В Ухан - 0 заболели, в Италия - 475 починали

loading...

 

 

Китайският град Ухан, от който тръгна епидемията от коронавируса, не е регистрирал за пръв път нито един нов случай на заразяване. Привнесените отвън случаи на вируса в Китай представляват и всички новопотвърдени случаи. Това поставя властите под още по-голям натиск да проверяват внимателно пътуващите по основните транспортни възли, съобщиха световните медии.

За вчерашния ден в континентален Китай има 34 новопотвърдени случая, съобщи китайската Национална здравна комисия. Предишния ден те бяха двойно по-малко – 13. От тези 34 привнесени инфекции 21 от случаите са в Пекин. С това общият брой на потвърдените случаи в континентален Китай дотук е 80 928, посочи днес здравната комисия. 

Към края на вчерашния ден броят на починалите в континентален Китай е бил 3245, с осем повече от предишния ден. В централната провинция Хубей има осем нови смъртни случая, шест от които са в
столицата на провинцията – Ухан.

Същевременно обаче Италия - най-засегнатата в Европа държава от коронавируса регистрира рекорден брой смъртни случаи от COVID-19 за едно денонощие. Коронавирусът взе 475 нови жертви на Ботуша през последните 24 часа и това е най-големият брой смъртни случаи, регистриран в една държава за денонощие.

Така починалите вследствие на вируса в Италия са почти 3000, което доближава страната до Китай, откъдето тръгна пандемията, където са малко над 3200. Италианските здравни власти са установили 4207 нови случая на зараза в последното денонощие – също рекорден брой.

Област Ломбардия, където се намира Милано, остава най-засегнатият район в страната, с две трети от всички смъртни случаи. Увеличава се обаче броят на заразените в други области като Венеция и Пиемонте, във всяка от които са регистрирани по около 500 нови случая, или Тоскана, където
новите случаи са 300.

Средната възраст на починалите и хората с положителен тест за коронавируса е 79,5 години, като 70% от починалите са мъже, съобщи Висшият здравен институт, който редовно публикува статистиките си.

 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби