Тарикати разхождат кози и прасета, глобиха ги

loading...

 

 

Полицията в Испания вече се сблъсква с тарикати, които опитват по остроумен начин да заобиколят наложената забрана за излизане от дома. В Испания е забранено да се излиза по улиците от миналата седмица, след като бройката на заразените с коронавирус достигна 24 000, а смъртните случаи нараснаха до 1 300.

От разрешените 20-минутни разходки с домашен любимец опитаха да се възползват хитреци и търсачи на моментна слава. В Палафруел, голямо село до Жирона, полицията задържа 51-годишен мъж, излязъл на разходка с коза. „Обяснението му, че от 3 месеца разхожда всеки ден козата си на каишка не му спести глобата от 300 евро”, отбелязват куриозната случка медиите в Испания.

Във Виго с глоба се сдоби фермер, тръгнал на разходка из улиците на града с две прасета. В Сан Себастиан глоба от 300 евро бе наложена и на младеж, извел плюшено кученце на каишка.

Шегаджия, излязъл да изхвърли боклука си, пременен като динозавър в Мурсия, обаче бе амнистиран от полицията, след като успя да ги убеди, че костюма му служи като предпазно облекло. Общо наложените глоби в Испания за нарушаване на карантината са 174.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби