Полицията залови над 900 нарушители на карантината в Испания

loading...

 

 

Повече от 900 души са задържани в Испания след въвеждането на строги карантинни мерки във връзка с коронавирусната епидемия на 14 март. Били са издадени над 100 000 предупреждения, заяви вътрешният министър Фернандо Гранде Марласка.

"До днес са извършени 926 задържания и са издадени 102 000 предупреждения за неспазване на закона и за неадекватно поведение", каза той по време на онлайн пресконференция.

Само през последните 24 часа бяха задържани 130 души и бяха издадени над 20 хиляди предупреждения.

Вече има първи присъди за неподчинение на държавни служители. Така съдът на Канарските острови осъди един от тези нарушители на четири месеца затвор. Присъдите до две години обикновено са условни.

По отношение на броя на жертвите и новите случаи на зараза Испания е на второ място в Европа след Италия. Към 24 март са регистрирани 39700 случая на инфекция, от които 2696 души са починали, а 3800 са се възстановили. Така 33 200 са заразените, които могат да разпространят инфекцията.

Заместник-министърът по гражданската защита на Гърция Никос Хардалиас потвърди пред медиите, че от 263 пътници, които са се завърнали от Мадрид и Барселона в неделя и са били поставени под карантина в централен хотел в Атина, за да бъдат тествани 21 са дали положителни резултати за COVID-19.

Хардалиас заяви, че 14 пътници (11 мъже и три жени) на полета от Барселона са дали положителни резултати от тестовете, както и седем (6 жени и един мъж) от полета от Мадрид.

Повечето от пътниците и на двата полета са гръцки студенти, обучаващи се по програма "Еразъм".

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби