Дай 3 бона или всичките ти приятели ще видят колко си надарен!

loading...

 

 

Мъж от Созопол стана жертва на изключително нагла схема за изнудване, след като в социалните мрежи се запозна с „красива жена” и изпрати снимки на... атрибута си. Въпросната жена обаче се оказала мъж, който му  поискал 3000 лв., за да не разпространи интимните фотоси на всичките му приятели във фейсбук. 

По информация на Флагман.БГ двамата се запознали наскоро, като 38-годишният созополчанин наивно се предоверил на новата си „изгора” и когато тя му поискала да види колко е надарен, той веднага изпратил няколко снимки в различни състояния на члена си. На този етап той дори не подозирал, че „момичето” всъщност е 40-годишния негов криминално проявен съгражданин Георги.

На 8 април той бил изненадан да получи съобщение от същия профил, в което се казвало, че ако не остави 3000 лв. късно същата вечер на определено място в Созопол, снимките ще станат публично достояние, разпространено към всичките му приятели във фейсбук. Срам не срам 38-годишният мъж се обадил в полицията още същия ден и около 23 ч., след изключително бърза и методична работа на полицията, Георги с фалшивия профил бил заловен. Иронично е, че и двамата са от Созопол и вероятно изнудвачът е знаел точно кой е жертвата му и го е избрал заради предполагаемото му добро финансово състояние, пише flagman.bg.

Последвала безсънна нощ, в която чрез съвместната работа на служители от сектор „Престъпления срещу финансово-кредитната система и компютърни престъпления към отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР-Бургас е констатирано, че 40-годишният изнудвач Георги имал множество регистрирани във фейсбук фалшиви профили – женски и мъжки.

Той направил пълни самопризнания и е задържан за срок от 24 часа. Събраните до момента материали по случая са докладвани на Районна прокуратура – Бургас. Работата по случая продължава.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби