Кои са хората, които оставят нощем храна пред метростанциите в София?

loading...

 

 

От седмица пред столичните метростанции вечер може да забележите оставени хранителни продукти за хора, които се нуждаят. В пликовете освен хляб има и други неща. Кои са хората, решили да помагат в ситуация на извънредно положение?

За няколко вечери екипът ни срещна много хора, които взимат плика с хранителните продукти и бързо си тръгват от метростанцията. Разговаряхме с някои от тях.

Докато рови в кофата за боклук, 42-годишният Антон Тодоров забелязва продуктите, оставени на входа метростанцията. Признава, че от 29 години е на улицата и това се случва за пръв път.

Преди няколко дни полицаите му написали акт за 500 лева, защото не спазва мерките за извънредно положение и посещава обществени места.

Идеята да помагат на нуждаещи се по време на извънредното положение в страната ни дошла спонтанно, разказват Цвети Стоянова и Соня Чакърова от София. Двете живеят близо до метростанцията.

Те инициирали създаването на Фейсбук група „Защото сме хора“. В нея вече има много участници. Предимно продуктите купуват техни приятели и роднини. Но отскоро се включили и други дарители. Като  режисьора Борис Михайловски.

Инициативата ще продължи до края на извънредните мерки. А призивът е „Да бъдем добри! И да не сме сами!“

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби