Продават на черно кръв от излекувани от коронавирус

loading...

 

 

Хакери и измамници използват кризата с коронавирус, за да се облагодетелстват благодарение на паниката на наивниците. Пандемията очевидно се е превърнала в подходяща хранителна среда за кибер-престъпниците. Затова внимавайте за измамници и фалшиви обещания, предупреждава австрийският сайт „ое24“. В мрежата се въртят непрекъснато реклами, предлагащи лекарства или витамини за избягване на заразата.

В момента в Даркнет се е появила една доста съмнителна оферта. Продавачът твърди, че е бил заразен с коронавирус и сега продава кръвта и слюнката си. „Едноличният търговец“ иска за пробите 1 000 долара, като твърди, че и кръвта, и слюнката са от вече излекувани пациенти, съдържащи антитела, които помагат да бъдат изградени собствени такива срещу коронавируса. Мъжът твърди, че прави това, за да помогне на семейството си.

Подобна реклама е само един от примерите за ръста на измамите в интернет. Престъпници се опитват да се възползват от страха, завладял обществото, за да предлагат продукти, които уж служат като тестове за вируса или ваксина.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби