Във Франция започват лечение на заразени с никотинови лепенки

loading...

 

 

След като се установи, че COVID-19 е по-рядко разпространен сред пушачите, френски изследователи възнамеряват да прилагат никотинови лепенки на пациенти и медицински персонал, съобщава в. Дейли мейл, цитирани от 24 часа.

Специалистите обаче предупреждават, че това не е основание хората да започнат да пушат. Предишно френско изследване установи, че едва 4,4 процента от хоспитализираните със заболяването 350 пациенти са били редовни пушачи. А сред провеждащите домашно лечение 130 души, само 5,3 процента са пушели. Тези числа са твърде скромни, като се има предвид , че 25 процента от населението на Франция спада към категорията на пушачите.

Изследователите предполагат, че никотинът пречи на коронавируса да инфектира клетките. Възможна е и другата хипотеза - никотинът да възпрепятства имунната система на организма да реагира прекалено бурно на заразата.

За да се проверят и двете възможности ще бъдат предприети експерименти с никотинови лепенки в интензивните и неинтензивните отделения на здравно заведение. Те ще бъдат прилагани както на пациенти, така и на медицинските работници от първа линия. Тестовете ще бъдат проведени най-напред в парижката болница "Питие Салпетриер" с 480 пациенти, дали положителна проба за COVID-19.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби