Едва на 53-годишна възраст почина известният актьор Ирфан Хан

loading...

 

 

На 53-годишна възраст боливудската звезда Ирфан Хан е починал в Мумбай, обяви агенцията, отговаряща за медийните изяви на актьора, цитирана от CNN. През 2018 година той публикува съобщение в Twitter, в което разкри, че има невроендокринен тумор. Хан е смятан за един от най-великите индийски актьори на своето време.

Сахабзаде Ирфан Али Хан, известен като Ирфан Хан или само Ирфан, е индийски филмов  актьор, станал известен на широката публика с международни продукции като „Беднякът милионер“, „Животът на Пи“, „Джурасик свят“, „Невероятният Спайдър-Мен“ и с главна роля наред с Том Ханкс в адаптацията от 2016 година на романа на Дан Браун „Ад“.

Ирфан Хан е бил водещ на телевизионно шоу и участник в реклами. Към 2015 година участва в над 50 индийски филма в Боливуд.

През 2011 година Хан получава „Падма Шри“ – четвъртата по ранг гражданска награда в Индия, за приносите си в областта на изкуството. Отличен е с наградата за най-добър актьор на 60-ите национални филмови награди на Индия, информира Нова тв.

"Ирфан беше силна душа, човек, който се бори до самия край и винаги вдъхновяваше всички, които бяха около него ", казват негови близки.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби