Майка: Моля ви, спасете дъщеря ми! Спешно трябва кръв!

loading...

 

 

Спешно се търси кръв за 29-годишната бременна жена, която скочи от четвъртия етаж на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица. За това алармира майката на пациентката – Петранка Спасова.

 

 „Нужна е много кръв. Без значение от кръвната група. Непрекъснато я кръвопреливат. Не са ни казали точното количество, което е необходимо“, заяви пред „Борба“ жената.

 

Дъщеря й е настанена в отделението по реанимация на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, претърпя изключително тежка 3-часова операция и към момента живота й все още е в опасност. Майката призова всеки, който има възможност, да дари кръв, за да бъде спасена дъщеря й.

 

Момичето с е множество травми по цялото тяло – счупен таз, фрактура на челюстта,фрактура на глезен, гръдна травма, хемопневмоторакс, травма на черен дроб, счупени гръдни и лумбални прешлени.

 

По думите на отчаяната майка мъртият плод все още не е махнат от утробата на младата жена.

 

„Вече седем дни плодът стои в нея. Изпаднала бе в депресия, затова искаше да се самоубие. Детето бе чакано, дори купихме креватче. Това й е първа бременност“, заяви Спасова.

 

Тя допълни, че в момента медиците се борят да стабилизират състоянието на дъщеря й, а след това ще бъде транспортирана в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“

 

Всеки, който иска да стане кръводарител на 29-годишната жена, може да го направи в кръвния център в търновската болница, който работи всеки ден от 8:00 до 13:00 часа. Желаещите следва да посочат името Десислава Иванова Бончева, за да са сигурни, че помагат именно на пациентката, която скочи от четвъртия етаж на горнооряховската болница.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби