НАТО ни задължи да осигурим легла за лечение на военнослужещи!

loading...

 

 

Ген. Мутафчийски разкри, че има предписания за лечение на военни от НАТО. "Ще намерим баланс и ще преценим коя част ще бъде за граждани и коя за военни", обясни той, но не пожела да разкрие подробности, защото поясни, че информацията е класифицирана. Според него съюзът се готви за втора вълна на коронавируса и именно заради това е нотата.

 

Тази сутрин е получена нота от НАТО, с която задължават България да осигури  определен капацитет за лечение на военнослужещи - както от българската армия, така и от други страни, съобщи здравният министър Кирил Ананиев. Как ще бъде осигурен този задължителен капацитет, тепърва ще се готвят предписания. Това допълнително затруднява организацията по намаляването на болниците, които ще лекуват заразени с коронавирус в София, тъй като ВМА е една от тях.

 

„ВМА се включи успешно в лечението на коронавирус и декларираме желанието си да продължим,  но имаме известни предписания за военните контингенти, които са в държавата. Затова трябва да плануваме коя част ще се поддържа за военния контингент и коя за граждани“, каза генерал Мутафчийски.  

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби