Нощни заведения и дискотеки отварят, ето кога!

loading...

 

 

Барове и дискотеки ще отворят врати на 15 юни. Консенсусът, представляваща поредна стъпка по пътя на либерализирането на мерките срещу разпространението на коронавируса, е постигнат днес на работна среща между браншовите организации на заведенията, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и министъра на туризма Николина Ангелкова, пише TrafficNews.

 

Все още се уточняват условията, при които нощните заведения ще отворят врати. Междувременно стана ясно, че от 1 юни ще бъде разрешено на ресторанти, кафенета и сладкарници да работят и в закрити помещения. Ще се спазват същите мерки за работа, които важаха и до момента за градините - 4 души на маса, отстояние от минимум 1,5 метра между маси, дезинфекция и предпазни средства за персонала. 

 

Очаква се обаче до дни да бъдат предоговорени условията за работа, като се разреши броят на хората на една маса да се увеличи на 6 души. 

 

Детските центрове също ще отворят врати на 15 юни. Все още няма яснота за казина и игрални зали, но хазартният бранш вече набира персонал, което означава, че вероятно скоро дейността им също ще бъде позволена.  

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби