Като на кино: Банкомат в Разград раздал 100 000 лв.

loading...

 

 

Прокуратурата в Разград разследва случай с неизправен банкомат, който през 2019 г. е раздал близо 100 000 лв. на случайни хора, използващи услугите му.

 

Все още не е ясно как и защо е станало това, но експерти в областта смятат, че най-вероятно устройството е заредено по погрешен начин. На практика слотовете за банкноти с нисък номинал са разменени с тези с висок. Това значи, че, когато машината трябва да ни даде банкнота от 10 лв., тя най-вероятно е давала такава от 20, 50 или 100 лв, обяснява "Труд".

Принципът, на който работят банкоматите, е свързан само и единствено с броенето на банкноти. Чисто технологично по-старите модели не могат да различат различните стойности, за разлика от по-модерните устройства, които имат функцията и за депозит.

 

Окръжният прокурор Тихомир Тодоров призовава всички, които са се възползвали от неизправния банкомат, да върнат надвзетите пари, като им постави едномесечен ултиматум, считано от 19 юни.

 

Той потвърди, че са установени лицата, сред които има бизнесмени и цели семейства, които се изредили, за да занулят касата.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби