Пожар остави семейство с три деца от Сопот без дом!

loading...

 

 

 

Шестчленно семейство от Сопот остана без дом, след като пожар изпепели покрива и цялата им покъщнина. Районната прокуратура в Карлово проверява случая, съобщи karlovopress

Родителите на трите деца не били в къщата, когато избухнал пожарът. Майката излязла навън за малко, а бащата бил на работа:

Стоянка Енкова - майка на трите деца: "В момента, в който се прибрах чух че нещо викат, видях че някакъв дюшек гори, един хладилник и всичко лумна за секунди. Аз съм с три деца няма къде да ида, аз съм на пътя, едното е с увреждания и другото е болно, всичко ни отиде..."

Най-големият син успял да изведе по-малката си сестра. По чудо тя останала невредима. Другият им брат по това време бил в Центъра за хора с увреждания:

Мария: "Мама отваряше прозореца и аз виках за помощ и те дойдоха и ни изкараха от малката тереска".

Бащата посочи, че пожарът тръгнал от съседите, които живеят до тях, защото били запалили отпадъци в двора си:

Тодор Николов - баща: "Не мога да кажа дали са клошари, събират примерно да изгорят един матрак да вземат телта..."

В общината започна дарителска кампания за набиране на средства в помощ на пострадалото семейство. Според кмета на Сопот щетите от пожара възлизат на около 50 000 лева:

Деян Дойнов - кмет на Община Сопот: "Тотална щета е домът. Нека в тези сложни и трудни времена, в условия на социално икономическа криза, условия на коронавирус, нека бъдем солидарни и кой с каквото може да изрази своята подкрепа".

Мария: "Вярвам, че много добри хора ще ни помогнат".

От държавното предприятие ВМЗ временно са предложили на семейството да обитава две стаи от ведомствените жилища на предприятието.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби