Гърция ни връща Костинбродския. 40 месеца ще лежи там, после 4 г. тук

loading...

 

 

Съдебните власти в съседна Гърция са допуснали екстрадирането на Йосиф Йосифов в България, задържан по наше искане с Европейска заповед за арест.

 

Предаването му на българските съдебни власти обаче е отложено, тъй като с решение на тричленен състав на първоинстанционния съд в Солун той следва първо да изтърпи наказание от 40 месеца лишаване от свобода за незаконно притежание на оръжия.

 

Това се казва в съобщение на бюро СИРЕНЕ-Гърция, получено в Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" в МВР и в Специализираната прокуратура.

 

До окончателното произнасяне по наложената му 40-месечна ефективна присъда в Гърция Йосиф Йосифов остава с мярка за неотклонение "задържане под стража".

 

В България беглецът от правосъдието трябва да изтърпи 4-години лишаване от свобода с влязло в сила решение на Върховния касационен съд.

 

Припомняме ви, че Костинбродския бе осъден от Специализирания наказателен съд на 1 година затвор за изнудване, което обаче е извършено в рамките на тригодишно отложено наказание за противозаконно отнемане на автомобил и следва да се изтърпи ефективно.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби