САЩ обеща безплатна ваксина срещу COVID-19 за всички американци

loading...

 

 

Ако ваксина против коронавируса се докаже като ефикасна, САЩ ще осигурят от нея безплатно на всички американци, обявиха американски представители, които подчертаха, че няма да съкращават процедурата за сметка на безопасността на американската ваксина, информира АФП.

 

Пол Манго, висш представител на Министерството на здравеопазването, коментира пред журналисти, че изобщо няма да пренебрегват регулациите, които оценяват и одобряват ваксините.

 

Вашингтон инвестира повече от 10 милиарда долара в шест проекта за ваксини и подписа споразумения, които гарантират доставяне на стотици милиони дози, ако бъдат одобрени след клинични изпитания. Дозите ще бъдат платени от правителството.

 

Манго подчерта, че повечето застрахователи са се съгласили да не вземат пари от клиентите си.

 

На път сме да осигурим стотици милиони дози до януари 2021 г., добави той.

 

Франсис Колинс, директор на Националните институти по здравеопазване, каза, че е "предпазлив оптимист", че най-малко една от шестте ваксини в САЩ ще бъдат създадена до края на годината.

 

Критици на президента Доналд Тръмп изразяват тревога, че администрацията може да заобиколи строгите регулации за ваксини и да обяви, че имат достъпна преди 3 ноември, когато ще се проведат президентските избори.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби