Из признанията на дрогирания, помел Милен с 99 км/ч

loading...

 

 

Дрогираният младеж, помел и убил Милен Цветков навръх Великден, е признал, че именно той е шофирал.

 

Адвокат Менко Менков посочи, че в началото позицията на защитата му е била, че не е доказано, че обвиненият е управлявал автомобила.

 

"Това обаче категорично е доказано. Освен всичко друго в обясненията си той не отрича да е шофирал. Има и отпечатъци", коментира юристът пред Нова тв.

"Интересното в психолого-психиатричната експертиза е, че в нея се казва, че обвиняемият е бил вменяем и може да отговаря за постъпките си в този момент, въпреки че е бил под влиянието на три вида наркотични вещества. Те са способствали вниманието му да бъде разконцентрирано и да допусне грешка при управлението. Но не грешка в правния смисъл на думата, а подценяване на възможностите си, след като е знаел, че е употребил тези наркотични вещества", посочи още Менков.

 

"Това, което мога да кажа, като ново, след последните четири месеца от разследването, са приключилите две експертизи. Едната е комплексната – автотехническа и съдебномедицинска. Тя показва, че обвиняемият се е движил със скорост около 99 км/ч. От нея става ясно още, че няма никакви признаци за опити за спиране на автомобила. Липсва обективна находка за спирачен път", обясни защитникът.

Менков посочи, че тезата на държавното обвинение, която ще подкрепи е, че обвиняемият е извършил престъпление в условията на евентуален умисъл.

 

"Той е допускал причиняването на тези тежки вредоносни резултати и се е поставил сам в това положение, употребявайки тези три наркотични вещества. Шофьорът отрича употребата им, но по делото са събрани обективни данни, включително и извадки от чатове, от които става ясно, че е запознат с начина на употреба на различните видове наркотични вещества и действието им върху психиката", информира адвокатът.

 

Менков обясни за нет комуникация между шофьора и негови приятели, от която се установява, че обвиняемият коментира с негови познати начина на действие на различни видове дрога.

Юристътъ посочи, че е много трудно за доказване откъде шофьорът се е сдобил с наркотиците.

 

"Когато липсва съдействието и волята на самия участник в този процес, няма как да се каже. Дали някой е дилър или подал еднократно – са различни понятия", категоричен е той.

 

"Обвиненият твърди, че е взимал хранителни добавки и в някоя от тях са се съдържали подобни вещества. Това е теза на защитата, която той изразява с обясненията си", допълни защитникът.

 

Менко Менков категорично настоя, че обвиняемият е в ареста и не е пуснат под домашен арест.

 

Максималната присъда по обвинението, ако бъде доказано, е от 10 до 20 години лишаване от свобода, както и лишаване от право за управление на МПС - завинаги.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби