US правосъдие: Изнасилвач на българска студентка – 65 г. зад решетките!

loading...

 

 

Мъж във Вирджиния осъден на 65 години затвор за две изнасилвания на спасителки на басейн. Една от жертвите е българска студентка, била на лятна бригада в САЩ през 2016 г.

 

39-годишният Джеси Бйерк се призна за виновен по обвиненията, още през октомври м.г.

 

Тогава той се извини през сълзи на жертвите си, семейството и приятелите си и казва, че бил "отвратен" от това, което направил.

 

24-годишната тогава българка работела като спасителка на басейн в Александрия, Вирджиния (предградие на столицата Вашингтон). Бйерк отишъл при нея и й казал, че предишния ден си забравил джапанките. По-късно се върнал със същата молба, да проверят още веднъж за уж липсващите джапанки. Когато тя го отвела да стаята, където се съхраняват загубените вещи, мъжът извадил пистолет и я изнасилил.

 

Според полицейския доклад момичето започнало да крещи, а Бйерк й креснал: "Престани да крещиш или ще те застрелям в устата!"

 

Той накарал българката да коленичи и след това завързал ръцете й зад гърба със свинска опашка. Запушил устата й със салфетка, за да не крещи и си сложил латексови ръкавици. Изнасилвачът наредил на момичето да не го гледа и тя си затворила очите.

 

Съблякал я, започнал да я целува по гърдите, стиснал я за гърлото и ударил няколко пъти по главата, след което я изнасилил.

 

Българката разказала кошмарната история пред съда чрез видеовръзка, пише BG-Voice.

 

Младата жена споделила, че преди престъплението е била мечтателка: "Сега не вярвам в нищо. Това беше последният ден от моя истински живот. Никога няма да забравя тези думи: "Ще те изнасиля, убия или и двете!"… Мислех, че най-лошото е да умра. Не е. Много по-лошо е да живея с това".

 

Тя е била студентка по медицина, която е дошла на лятна бригада в САЩ. След изнасилването се обадила на приятели си. Полицията я намира полугола, а ръцете й били посинели от силното пристягане със свинската опашка. При последвалия преглед лекарите успяват да вземат ДНК материал на изнасилвача.

 

Прокуратурата поиска затвор от 80 години за Бйерк, а защитата - две десетилетия.

 

Съдия Лиса Келмеробаче отхвърли искането на защитата и присъжда 65 години зад решетките за изнасилвача.

 

"Това са две ужасни, брутални престъпления. Ти си прекарал време да мислиш и планираш изнасилване – два пъти. Това е ужасно, отвратително поведение и ти не си потърсил помощ за състоянието си", обърна се тя към изнасилвача преди да обяви оканчателната му присъда.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби