ТЕРОРЪТ ВЪВ ВИЕНА: На 6 различни локации. Ранени, заложници, жертви...

loading...

 

 

В центъра на Виена, на площад Грабен, полицията е задържала четирима терористи, съобщава телевизионният канал OE24. На кадрите, публикувани от телевизионния канал, могат да се видят задържаните, които са еднакво облечени в бели панталони и са застанали с вдигнати ръце.

 

По-рано австрийската полиция заяви официално, че нападенията са организирани от няколко въоръжени мъже в шест различни части на града. Първите изстрели са били в 20:00 местно време (21:00 българско време) в синагогата на Зайтенщетенгасе в центъра на Виена.

 

Полицейски хеликоптер е вдигнат в небето над Виена, минувачите са помолени да напуснат улицата чрез високоговорители, съобщава вестник Kurier от мястото на инцидента.

 

На Мариахилфер щрасе полицията е блокирала движението, по високоговорителите звучи: "Напуснете улицата, потърсете убежище в сградите", пише вестникът.

 

Центърът на града е почти напълно затворен. Автомобилите, движещи се към центъра, са прихванати от полицията, шофьорите са информирани, че "е имало терористична атака", съобщава изданието.

 

Припомняме, че при терористичната атака в центъра на Виена са били нападнати два ресторанта, синагога и еврейски културен център.

 

Нападателят в синагогата се е самовзривил. Други са използвали огнестрелно оръжие. Един полицай е бил убит при терористичната атака в центъра на Виена, съобщава вестник Kronen Zeitung. Според непотвърдена от властите информация, терористите са взели и заложници в един от ресторантите. По-рано от информационните издания беше съобщено за поне 7 загинали и няколко ранени, като тази информация също очаква официално потвърждение.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби