7 закона на кармата, които могат да променят живота ви

loading...

Кармата е универсалната истина, която никой не може да отрече. Тя, с прости думи, означава резултатът от нашите действия. Тя носи смисъла на поговорката: „Каквото посеем, това ще пожънем“.

Ние използваме думата карма често, но невинаги знаем колко мощна е тя. Последиците от нея могат да бъдат както положителни, така и силно отрицателни, в зависимост от нашите действия. Не е нужно да търсим лична вендета за тези, които са ни наранили – кармата ще свърши тази работа по-добре от нас!

Кармата е тясно свързана с идеята за прераждането в много школи на азиатските религии. В тези школи кармата в настоящето засяга нечие бъдеще в този живот, както и вида и качеството на бъдещия живот. Ако искате да имате хубав и спокоен живот, трябва да следвате законите на кармата. Правете го дори и да не вярвате в прераждането!

Има 7 златни закона на кармата, към които човек трябва да се стреми и да се придържа. Ето ги и тях:

1. Великият закон
Великият закон означава, че каквото дадете от себе си, то ще ви се върне в даден момент. Например, ако сте щедри към хората, и в материален, и в емоционален план, вие ще пожънете благоприятни плодове от тази своя щедрост. Този закон е горе-долу като Закона за привличането. Доброто привлича добро, а лошото – лошо. Тоест, правете и мислете добро и Вселената ще ви награди!

2. Законът за неутралността
Кармата не е пристрастна, тя няма любимци и/или предпочитания. Тя ще бъде равна към всички, независимо от националността, социалната класа, вярата, пола, расата и т. н. Рано или късно кармата успява да се погрижи за всички. Макар в живота си да се натъкнете на много нечестности, съдбата ще се окаже честен играч. Трудностите са просто уроци по пътя ви!

3. Законът за смирението
Законът за смирението гласи, че трябва да приемем това, което ни се дава от съдбата. Самонаблюдението (интроспекцията) на нашите действия е от решаващо значение за нашето благосъстояние. Например, ако сме направили лошо на някого и не сме съгласни с факта, че сме сгрешили, тогава ще ни бъде трудно да направим необходимите промени в живота си. Трябва да се вглеждаме повече в себе си и в собствените си действия.

4. Законът за взаимовръзката
Ако чувствате, че с каквото и да се сблъскате, е заради действия от миналия ви живот, то вие сте подвластни на закона за взаимовръзката. Минало, настояще и бъдеще са взаимосвързани. Ако искате да неутрализирате грешките от миналото, тогава трябва да работите в полза на настоящето и бъдещето. Вашите желания ще бъдат удовлетворени в този живот, само ако положите наистина големи усилия и внесете положителните промени в себе си. Трябва да си научите уроците и да не повтаряте грешките си!

5. Законът за гостоприемството
Каквото и да дадем, ще си го върнем. Да бъдем безкористни е ключът към собственото ни израстване като личности. Никога не трябва да имаме задни мисли, когато правим добро. Само тогава Вселената ще ни дари с благословията си.

6. Законът за съзиданието
В този свят нещата не се случват сами – ние трябва да ги осъществим. Активното участие в живота ще даде желания резултат. Обградете се с това, за което наистина копнеете, което ще ви помогне да постигнете целта си – старайте се повече. Ако не сте доволни от текущата ситуация, тогава силата и отговорността е оставена във вашите ръце – внесете необходимите промени.

7. Законът за търпението
Последният от законите на кармата е този за търпението и наградите. Той гласи, че без упорита работа няма никакви награди. Няма незабавен резултат за дадена задача, винаги е нужно търпение и постоянство. Освен това, за да се случат нещата, са необходими усилия и време. Бързите резултати никога не ни доставят същата радост, както нещата, за които сме се трудили продължително време.

Източник: Tialoto.bg

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби