Катастрофа. Ето какво ще се случи с България при повторно затваряне на държавата

loading...

Закъсняхме с 6 месеца да си зададем въпроса - хлябът или здравето на хората. Трябва да имаш талант, за да направиш баланс между двете - да се спаси икономиката и живота на хората.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ председателят на БСК Радосвет Радев по повод предложението на здравния министър за пълно затваряне на държавата. 

"Икономиката категорично не може да издържи при повторно затваряне. Веднага ще дам пример. Известна и реномирана компания за конфекция загуби над 70% от пазарите си, защото вече 9 месеца хората си стоят по пижами вкъщи и работят. Никой не си купува костюми и вратовръзки. Това не важи само този вид бизнес, а за всички. Държавната машина се отнесе ехидно и обяви - тези ще се оправят сами. Бяха направени много ненужни неща, които не подкрепиха реално бизнеса и предприемачите. Говоря главно за мярката 60/40. Само 8% от българските компании са се възползвали от нея. Ние още март сме направили предложение да има и икономически щаб освен медицински. Никой не ни чу. Трябваше да има ликвидна подкрепа на българските компании", обяви той. 

В момента българският бизнес е на последно място по растеж и по подкрепа от страна на държавата. На българските предприемачи са предоставени само 225 млн. лева. Мерките в България са еталон за бюрокрация. Ако искаш да помогнеш на бизнеса, трябва да действаш с опростени, радикални и директни механизми, които да достигнат максимално бързо до предприемачите. Модерна България успя да бюрократизира бизнеса. Бюджетът за следващата година е бюджет на синдикатите. В него няма нищо предприемаческо и насочено към бизнеса. В българския парламент няма нито един представител на бизнеса. В момента има съвпадение на три вида кризи - политическа, икономическа и здравна. Към тях започва да се прибавя и още една - кризата на менталноста. Хората започват да не издържат психически и убиват децата си", каза още Радосвет Радев.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби