Разкриха схема за издаване на отрицателни PCR тестове

loading...

 

 

Първи опит за измама с отрицателни PCR тестове. В схемата е въвлечен пулмолог от Русе, без да има представа, че е подправен подписът му, като фалшивите документи са се търгували за 60 евро.

 

Дързък и изобретателен 34-годишен фалшификатор от Русе използвал COVID ситуацията, за да издава неверни документи за отрицателни PCR тестове за чужбина.

Схемата обаче е разкрита, когато семейство от Разград минава Дунав мост, но без задължителните тестове.

 

Връщат ги обратно и в рамките само на час те се появяват отново на границата, вече обаче с издадени документи, съобщи БНТ.

 

Това усъмнява граничните полицаи и започват по-прецизно да разглеждат документите им, които нямат нищо общо с истинските. Тестовете са били подписани от лекар пулмолог, а не от директор на лаборатория.

 

Лекарят разбира, че името му е замесено в измамата от разследващите полицаи, а задържаното семейство признава, че срещу 60 лева на човек се е сдобило с фалшивите документи.

 

Със случая се е заела прокуратурата, но от Гранична полиция не изключват възможността и друг път български граждани да са минавали границата с фалшиви отрицателни PCR тестове.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби