Спипаха санитарка, чопнала 3 бона – точила от картата на умиращ от вируса!

loading...

 

 

Над 3 200 лв от дебитна карта на тежко болен от COVID-19 възрастен пациент са били източени броени дни преди да издъхне в здравно заведение.

 

Кражбата е била установена от съпругата му часове след като получила тъжното известие.

Случаят е от Стара Загора, където 68-годишният Добромир Андонов бил настанен за лечение с тежката диагноза на 15 декември. При хоспитализацията той взел със себе си личната си карта и тази на съпругата си, като записал ПИН-кодовете на листче, съхранявано сред останалите му документи.

 

Състоянието мъжа се влошило и малко преди Нова година той бил преместен в интензивно отделение, където се наложило интубирането му. Там издъхнал на 5 януари.

 

Ден по-късно, от името на майка си, за източването на картата жалба във полицията подал 46-годишният му син.

 

В хода на досъдебното производство е установено, че източването е било осъществено чрез няколко транзакции на банкомат, в периода между 30 декември м.г. и 4 януари, като по случая е задържана 56-годишна жена Стара Загора.

 

Оказало се, че арестуваната е санитарка в болницата и се възползвала от невъзможността на болния да реагира. Тя е била открита и заловена по видеозаписите на терминала, откъдето е теглила сумите.

 

Веднага след като е станало ясно, че тя е мародерствала, е била освободена дисциплинарно от работа, коментираха пред медиите от ръководството на УМБАЛ-Стара Загора.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби