Вкарват нарушителите на карантина в затвора! И... ще си плащат

loading...

 

 

Не всички хора в Германия са сериозни по отношение на увеличаването на броя на заразените хора в страната. Това отношение на германците притесни правителството и то предприема драстични действия.

 

Федералната провинция Саксония планира да създаде общодържавен център за "задължително задържане" в Дрезден. Както стана известно, това ще бъде затвор за нарушители на карантинните правила.

В Дрезден има сграда, където би могъл да се построи „затвор“ - това е празен център за приемане на бежанци в Stauffenberghalle, построен през 2017 година. Сградата разполага с всички необходими условия.

 

През пролетта на 2020 г. министърът на здравеопазването Петра Кепинг искаше да настани нарушители на карантината в психиатрични болници, но тези планове не бяха изпълнени.

 

Все още не е ясно как ще бъдат обзаведени стаите в „затвора“ и колко ще струва нощта (нарушителите ще трябва да плащат за престоя си в затвора и храната), пише bild.de. Едно е сигурно - сградата ще се охранява от полицията и няма да е лесно да се избяга.

 

Министерството на социалните въпроси потвърждава факта, че се извършва реконструкция в приемния център: „В момента се извършва реконструкция на жилищните помещения. Тук ще бъдат поставени нарушители на карантинните правила”.

 

„Процедурата по сключването ще се извършва на етапи: спешно уведомление, глоба, съдебна заповед“, казаха от ведомството. Министерството на здравеопазването ще подава нарушителите в съда.

 

Много федерални провинции харесаха идеята за Саксония. Те също възнамеряват да последват този пример и вече подготвят своите "затвори" за нарушители на карантинните правила.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби