Първо отварят ресторантите, две седмици по-късно и дискотеките. Кога?

loading...

 

 

Главният здравен държавен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви, че утре ще стане ясно кога и по какъв начин ще бъдат отворени ресторантите и търговските обекти в моловете.

 

"Нощните заведения ще бъдат отворени на по-късен етап. Утре ще бъде решено първо да заработят ресторантите, а евентуално две седмици по-късно да отворят врати и нощните клубове и дискотеките. Целта е да се види епидемиологичният ефект след отварянето на първата група заведения", посочи той след като се имунизира с доза от ваксината на "Пфайзер/Бионтех".

Кунчев не посочи обаче конкретна дата за отварянето на заведенията, като уточни, че все още продължава диалогът с бранша.

 

"На традиционния брифинг в четвъртък ще бъде съобщено окончателното решение", отвърна той.

 

Кунчев призна обаче, че диалогът с бранша е мното тежък, защото мерките спрямо заведенията имат висока социална цена.

 

И призова собствениците на заведения да не предприемат отварянето им като знак на протест, както се заканиха.

"Много се надявам да не го направят, диалогът е много тежък, напълно ги разбирам", каза Кунчев, като посочи, че някои вече девети-десети месец са затворени, а други - от три-четири месеца.

 

"Има много тежки социални последици за семейства, където и двамата работят в заведение, така че ще направим и този компромис", отчете Кунчев.

 

"Ние имаме един вариант, те имат друг", призна той за различията по повод датите на отваряне и крайния вечерен час, до който заведенията ще работят.

 

По думите му има значение крайният час на работно време, защото от него зависи престоят на посетителите, а е естествено, че колкото по-дълго време е той, толкова повече се покачва рискът от заразяване.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби