Уволниха сервитьор, отказал да се ваксинира!

loading...

 

 

Бизнесът в различните страни по света поставя все по-сериозно темата дали да не се изисква от служителите да се ваксинират срещу COVID-19, за да продължат работа.

В Ню Йорк сервитьор вече е уволнен от ресторанта, в който работи, тъй като е отказал незабавно да бъде имунизиран, предаде Bloomberg. 

В Израел пък бизнесът беше подкрепен от система, внедрена от правителството, която позволява достъп до фитнесите, кината и ресторантите за ваксинирани жители или такива, които наскоро са преболедували коронавируса.

Други страни обмислят подобни мерки, които ще създадат двупластова социална структура, забранявайки на неваксинираните да се присъединяват към ежедневни активности в опит да върнат живота към нормалността и да насърчат хората да се имунизират.

Във Великобритания правителството на премиера Борис Джонсън преразглежда употребата на вътрешен пропуск за ваксинирани, въпреки че не се очаква консенсус да бъде постигнат до юни.

Все още компаниите се опитват да установят как да върнат служителите обратно в офисите бързо и сигурно. Израел работи по създаването на закони, които да определят какво могат да изискват компаниите.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби