Борисов на брифинг: ГЕРБ били токсични. Да си мерим думите!

loading...

 

 

Аз съм човек, който винаги, когато влага парите на данъкоплатците, показва къде ги е вложил. Над 100 млн. вложихме за изборите. Демокрацията е скъпо начинание. Още повече, че ги проведохме в пандемия и пред острия поглед на наблюдатели от всички организации, които се занимават с тази дейност. Всички казват, че изборите са били честни, заяви премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг.

 

По думите му партиите са длъжни да направят стабилно правителство, затова и благодари на българите, че са ги оставили първа сила.

 

"Има развити държави, към които ние се стремим, със 7-8 партийни правителства, има държави, които по 1-2 години правят правителство. Разбира, се там няма тази глупост, която има тук със служебно правителство, защото те вярват на деокрацията и на политическите партии", посочи той.

 

"ГЕРБ били токсични. А БСП не е ли токсична. ДПС и ДБ не са ли токсични? Да си мерим думите", призова Борисов и изтъкна, че в ЦИК ГЕРБ са били малцинство.

 

Премиерът в оставка отново напомни препоръчите на ЕС да не се пипа Избирателния кодекс преди вот.

 

"Целта бе една единствена - ЦИК да се даде в ръцете на кандидата за президент", каза Борисов.

 

Поясни, че за да бъде диктатът пълен, НС не приела методология. Зачуди се дали ще назначи всички или ако му дадат неудобни кандидати, може да откаже.

 

Той засегна и темата с машинното гласуване, като попита кога ще закупят нови машини: "Как ще разнесат машините до Америка, Азия - с тирове, лодки, самолети. Как ще ги инсталират, кой ще ги наблюдава. Или там са създали организация за фалшифициране?".

 

"Десетки милиони пари на данъкоплатеца ще изтекат. Защото тогава пак няма направят правителство, а служебното на Радев ще продължи. Няма да има и следващо правителство, независимо от резултата. При този насипен парламент, кога ще има пълен мандат. Никога", убеден е той.

 

"Не може г-жа Нинова да каже по бързо да закриваме НС, защото Борисов продължава да управлява", каза той и отново напомни, че от вота е минало вече 1 месец.

 

"Да си бяха направили едно правителство, проформа ако трябва", посъветва той лидерката на Столетницата.

 

"Как се съшиха така в парламента, че отпадна", каза лидерът на ГЕРБ пък за идеята за 1 лев субсидия.

 

"Само смях предизвикват", каза Бойко Борисов по адрес на опонентите си и поясни, че били безпардонни и се страхували.

 

Вицепремиерът Томислав Дончева пък заяви, че основният дискурс е, че партиите на протеста ги сменили.

 

"Да управляваш не е да смениш фейсбук с парламентарната трибуна", каза той. По думите му всички се състезавали да критикуват , а НС се фокусирали само върху промяна на изборните правила. Вижте!

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби